Copiii sunt cei care lasa urme cu marker peste tot, insa si adultii mai pot gresi cateodata. Din fericire, astazi, petele de marker nu mai reprezinta o problema, pentru ca exista cateva solutii simple, care te ajuta sa le indepartezi sigur si rapid. Poate o sa ramai uimit de faptul ca si markerul permanent poate fi curatat in mod eficient, daca tii cont de cateva trucuri. Vrei sa stii cu adevarat cu ce se curata markerul permanent? Afla in cele ce urmeaza!
Fie ca ai urme de pete pe pereti, covoare, mobila sau parchet, acum poti scapa imediat de ele. Copiii sunt foarte familiarizati cu tipurile de markere, avand in vedere ca le folosesc la scoala pentru a scrie pe tabla, dar si acasa pentru a decora tricouri. Unii vor sa-si testeze latura artistica in diferite moduri. Acestia obisnuiesc sa deseneze, atat pe tapiterie, cat si pe sticla sau alte obiecte. Modalitatile prin care pot fi indepartate petele difera in functie de materialul pe care se scrie cu marker.
Cu ce se curata markerul permanent?
Spre exemplu, markerul dispare de pe tapiterie si imbracaminte ca prin minune, daca folosesti alcool sanitar sau acetona. Ai grija sa nu cureti cu acetona materialele intens colorate, ci doar pe cele albe. Pentru a indeparta petele de pe canapea, foloseste o doza mica de fixativ si curata usor cu ajutorul unor betisoare de urechi.
Daca ai descoperit pete de marker pe perete, cu siguranta micul tau artist a vrut sa-ti demonstreze cat este de talentat. Desenele apar de cele mai multe ori atunci cand te astepti mai putin. Vestea buna este ca pot fi curatate cu fixativ sau pasta de dinti, tinand cont de culoarea zugravelii.
Pentru a indeparta petele de pe lemn, foloseste pasta de dinti obisnuita, nu cea sub forma de gel. Petele de pe covoare se indeparteaza cu alcool sanitar, pentru ca acesta nu afecteaza culoarea fibrelor.
Daca ai observat ca ai o pata de marker permanent pe telefon sau tableta, o poti curata usor cu servetele umede sau cu pasta de dinti. Acestea inmoaie culoarea si o dizolva. Si petele de pe sticla se duc cu pasta de dinti, iar daca ai facut o linie din greseala pe lentilele ochelarilor, foloseste acetona si vei vedea ca dispar ca prin minune.
Petele de pe pereti sunt cel mai des intalnite, iar daca zugraveala este mai colorata, este bine sa utilizezi zeama de lamaie si sa tamponezi usor folosind o laveta curata.
Atunci cand descoperi urme de marker pe suprafetele din lemn, probabil ca te vei panica imediat, in special daca este vorba despre o mobila noua. Nu trebuie sa-ti faci prea multe griji, deoarece se sterg imediat cu alcool sanitar. Aceasta este cea mai buna solutie care face ca petele sa dispara fara urma. Daca markerul intra in profunzimea tesaturii, atunci covoarele sunt ceva mai dificil de curatat. Insa daca pata se afla la suprafata, este nevoie doar de o cantitate mica de alcool sanitar, pentru a se curata rapid si a nu afecta culoarea fibrelor.
In aceasta epoca moderna, exista solutii extrem de eficiente chiar si atunci cand diverse suprafete sunt patate cu un marker permanent. Fie ca folosesti servetele, acetona sau pasta de dinti, acestea actioneaza imediat, lasand suprafata impecabil de curata. Asadar, acum ca ai aflat cu ce se curata markerul permanent, nu iti ramane decat sa pui in aplicare aceste sfaturi deosebit de utile!