Desi ar putea parea un obiect de domeniul trecutului, un calculator de birou isi va dovedi utilitatea in mai multe situatii decat ti-ai putea imagina. De obicei, asociem un astfel de echipament doar cu anumite profesii sau ocupatii, cum ar fi cea de economist, contabil sau elev, insa adevarul este ca sunt nenumarate circumstantele in care produsul in cauza va face diferenta. In acest articol, "facem dreptate" pentru device-ul de pe vremea parintilor nostri, echipat cu butoane mari si colorate.
In primul rand, un calculator de birou este un echipament dedicat, iar tot ce face acesta, scopul pentru care este construit, este sa afiseze rezultatul calculelor efectuate de catre utilizator. Fie ca vorbim despre adunari, scaderi, inmultiri sau impartiri banale (motivul numarul 1 pentru care sunt utilizate), fie ca vorbim despre operatii complexe (radicali, puteri, functii etc), produsul va afisa aproape instantaneu rezultatul, intr-un mod lizibil, cu cifre mari, pe intelesul tuturor, atat la propriu, cat si la figurat.
Aici, un contraargument teoretic ar fi faptul ca smartphone-urile si laptop-urile sau PC-urile sunt si ele dotate cu functia "calculator". Acest lucru este adevarat, insa vorbim despre un program, respectiv o aplicatie, a carei accesare se face in cateva secunde, pe cand un calculator de birou se deschide la prima apasare de buton. In plus, este posibil ca programul/aplicatia sa nu fie suficient de performanta si sa nu dispuna de toate functiile avansate enumerate mai sus, prin urmare sa fie inutila pentru anumite operatiuni.
Revenind la situatiile in care ai nevoie de un calculator de birou, acestea sunt cat se poate de diverse, iar in continuare vom enumera numai cateva dintre ele:
- in cazul in care lucrezi drept casierita la un mic magazin de cartier si trebuie sa calculezi rapid costul produselor si valoarea restului, in lipsa unei case de marcat;
- in cazul in care, indiferent de natura meseriei tale ori de situatia personala in care te afli, ai de efectuat calcule mai usoare sau mai complexe, insa de al caror rezultat trebuie sa fii 100% sigur;
- in cazul in care comanzi mancare, alaturi de colegii de birou, si trebuie sa calculezi contributia fiecaruia la nota finala;
- in cazul in care notezi consumul lunar de apa (al apometrelor din apartament) si ai nevoie de suma totala pe apartament sau pe coloana (de apa calda sau rece) etc.
Prin urmare, dupa cum vezi in exemplele de mai sus, un calculator de birou isi poate dovedi utilitatea in situatii care mai de care mai diferite. Avand in vedere spatiul redus pe care il ocupa, dar si pretul sau, care la OfficeClass.ro porneste de la mai putin de 20 de lei si nu depaseste 200 - 300 de lei nici in cazul celor mai performante dintre modele, iti recomandam sa achizitionezi un astfel de echipament pentru casa ori biroul tau. Tinand cont de varietatea scenariilor in care devine folositor, sansele ca la un moment dat sa ai nevoie de el nu sunt deloc mici.