Producători

Cum sa utilizezi o ghilotina de hartie si ce sa faci pentru a-i mentine buna functionare?
Postat de         0Comentarii
Cum sa utilizezi o ghilotina de hartie si ce sa faci pentru a-i mentine buna functionare?

Exista o multime de instrumente disponibile pentru taierea hartiei, incepand cu banalele foarfece. Insa atunci cand ai nevoie sa oferi documentelor sau proiectelor tale o margine taiata frumos, o ghilotina de hartie este instrumentul care iti va fi de folos. Acest cutit special pentru hartie este usor de utilizat, dar trebuie sa fii atent, pentru ca nu iti doresti sa te accidentezi.

Iata ce trebuie sa cunosti despre utilizarea ghilotinei de hartie:

• In primul rand, daca nu ai deja un astfel de dispozitiv, acum ai ajuns unde trebuie, pentru ca OfficeClass are cateva ghilotine de hartie foarte bune, la preturi reduse. Gasesti o gama larga, astfel incat iti poti satisface nevoile alegand unul dintre modelele cu caracteristicile cele mai potrivite pentru tine.

• Asigura-te ca ghilotina de hartie are dimensiunile potrivite pentru a putea taia documentele tale si fii atent la grosimea hartiei si capacitatea aparatului, in caz contrar taierea nu va fi corect efectuata si risti sa deteriorezi sau chiar sa distrugi hartiile pe care vrei sa le decupezi.

• Nu neglija elemente de securitate la taiere! Verifica daca ghilotina de hartie este dotata cu sisteme de siguranta sau tehnologii precum SafeCut™ Guard, care protejeze degetele si previn accidentele de utilizare in timpul operarii.

• Inainte sa folosesti ghilotina de hartie, verifia numarul colilor sau incearca sa determini grosimea maxima care poate fi sectionata "curat". Daca vei folosi prea multa hartie la fiecare taiere, risti ca lama ghilotinei sa se toceasca, ceea ce iti va mari cheltuielile de intretinere in loc sa beneficiezi de acest aparat cat mai mult timp. Daca ai de taiat un teanc mai mare de hartie, atunci imparte-l in mai multe gramajoare sau utilizeaza sistemul de masurare al ghilotinei de hartie, pentru a-ti face treaba mai usoara.

• Utilizeaza clema de prindere a hartiei pentru sustinerea teancului si, daca doresti o taietura speciala, in unghi, foloseste-te de gradatiile de la baza ghilotinei. Nu uita ca, inainte de taiere, sa simulezi miscarea, incet, fara a sectiona hartia, astfel incat sa observi daca aceasta este asezata potrivit sau daca exista alte impedimente la taiere.

Mentenanta ghilotinei de hartie

La fel ca in cazul oricarei alte scule sau unelte, cu cat tratezi cu mai multa atentie ghilotina de hartie, cu atat te vei bucura mai mult de aceasta.

Daca neglijezi lama ghilotinei, s-ar putea ca acest lucru sa fie costisitor, pentru ca la un moment dat documentele sau hartiile nu vor mai fi taiate la fel de eficient, pot fi compromise si va trebui sa inlocuiesti lama veche cu una noua.

• Schimba lama atunci cand aceasta nu mai poate fi utilizata;
• Lubrifiaza din cand in cand cu ulei mecanismele ghilotinei, pentru a te asigura de buna functionare.

Cum recunosti o lama tocita? Iata cateva semne ca ar trebui sa schimbi lama ghilotinei de hartie:

• Lama este ciobita sau boanta;
• Produce sunete in timpul operatiunii de taiere;
• Taierea nu este curata si lama sectioneaza hartia prea mult sau prea putin, raportat la zona de taiere;
• Are mai mult de 40 de ore de taiere de hartie la activ. Aceasta este o valoare relativa, dar in functie de calitatea lamei si intensitatea utilizarii, aceasta se poate strica mai repede sau mai tarziu.

Comentarii

Autentificati-va pentru a posta comentarii